Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 

Ergonomia
 
Shkenca e quajtur Ergonomi merret me trajtimin e probleme te punes dhe vendit te punes ..!
Kujdesi i pakt gjat punes me kompjuter mund te shkaktoj dhimbje shpines, lodhje te syve, dhimbje te duarve dhe posaqerisht shuplakes se dores, dhimbje te kokes e probleme tjera.
Puna e gjat me kompjuter shkakton shtangitej muskujsh dhe dopsim te kondicionit fizik. prandaj duhet te bejm pushime te koh paskohshme dhe levizje gjat punes. Nese kushtet e punes na diktojn qe te rrim ulur gjat pran PC ateher duhet te kemi parasysh disa rekomandime. Karriga


Karriga


Karriga duhet te jet e rehatshme, ne duhet ti mbajm kembet sa ma drejt po ashtu duhet korriga te jet mbi 90 shkall, shpina te qendroj sa ma drejt dhe duart te jen te drejtuara me tastier , brrylat te ken mbeshtetje te rehatshme. Dhe po ashtu rekomandojet qe pozita e trupit te ndrrohet her pas here ne menyr qe musskujt te levizin.
-
 
Tavolina
 
Tavolina e cila e ka njesin levizese per tastier eshte me e pershtatshme se ajo qe nuk e ka. Lartesia e zakonshme e tavolinave nuk osht e pershtatshme .Vendosja e tastieres dhe mausit ne nivelin e duarve ose nen tavolin osht shum e pershtatshme. Nese kjo nuk osht e mundshme ateher ngritja e koriges e zgjidh problemin.
 
 
Monitori
 
Pozita me e mir e monitori osht drejt para fytyres. Nese montiroi nuk osht drejt me fytyr ai mund ti demtoj syt dhe te ket dhimje koke , qafe etj.. dhe duhet te jet i lraguar nga syt sa gjatesia e krahit te shtrir. per monitoret e mdhenj "20'' ose me shum preferohet distanca pak ma e madhe.
Lartesia ideale e monitorit do te ishte kur syt tuaj jan 45 cm nen skajin e eperm te monitorit.
Gjithashtu monitori ti ket theksueshmerin e germave dhe kthjelltsin e tij ne nivel qe te mos jet demtus per shikim !!
 
Mausi ( Miu )
 
Duhet te vendoset afer tastieres dhe ne pozit qe leht mund te kapet. Dora duhet te jet ne menyr te drejt duhet te leviz i ter krahu jo vetem shuplaka e dores , mausi duhet te ket pastertin e topit te miut qe te jet me leht i levizshem.
 
Ndriqimi
 
Poashtu edhe ndriqimi duhet te jet ne at menyr qe ti te mund ti shohesh mir ekranin apo faqet e PC-së. Ndriqimi duhet te jet i but , pa hije dhe pa vizllima. Ne vende ku osht i vendosur Pc-ja psh. afer dritares duhet qe patjeter te rregullohet ndriqimi permes perdeve.
 
 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc