Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 

 
Memoria
 

Fizikisht kjo paraqitet në form të një pllakëze elektronike e cila është e vendosur në motherboard. Një pllakëz përmban disa çipa secili prej tyra përmban me miliona transistor,ku ne secilin prej tyre kompjuteri i palon apo radhitë një pjes të informacionit të nevojshëm .Ndryshe kjo quhet edhe si memorje e gjallë sepse për funksionimin e saj nevojitet "ushqyerja” e vazhdueshme me rrymë
Procesori për të mos humbur kohë ti kërkoj të dhënat( tekste, imazhe audio apo video ) në hard disk apo ne një cd ai i vendos perkosisht ne memorje vetem një herë në fillim të çdo operacioni,dhe kështu sa herë që ka nevoj i gjen në memorije deri sa eventualisht të vendosim ta regjistrojm apo ruajm ne hard disk apo në cd.Kështu ndodh edhe me sistemin operativ si p.sh windowsi kur ta startojm PC atëhere funksionet e nevojshme ngarkohen ne memorje. Sistemet operative janë shfrytzues të mdhenj te memorjes (windows 95 i duheshin32Mo për te funksionuar windowsXP i duhen minimum 128Mo për tu instaluar 256Mo që të funksionoj)sa me e madhe te jete memorja aq më i shpejt do te jete kompjuteri.

Llojet e memorjes te perdorura te PC aktuale

SD-RAM
Ky lloj i memorjes është i përdorur prej vitit 1997

Rambus apo R-DRAM
i shfaqur me1999 ,është përdorur te disa Pentium 3 dhe në fillim të Pentium 4

DDR-SDRAM
Double Data Rate SDRAM Ndryshe quhet edhe DDR dhe kjo është e bazuar ne teknologjin e SD-RAM por dyfish më e shpejte
DDR2-SDRAM
apo DDR II Teknologjia e përdorur te ky lloj mundëson arritjen e shpejtesis dyfish me te madhe se DDR-SDRAM

 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc