Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 

 
Multimedia
 
Multimedia është gjë e mediave dhe përmbajtje që përdor një kombinim i formave të ndryshme të përmbajtjes. Termi mund të përdoret si një emër (një medium me format e përmbajtje të shumëfishtë), ose si një mbiemër duke e përshkruar si një medium format e shumta që ka përmbajtje. Termi është përdorur në kontrast të mediave që të përdorin vetëm format tradicionale të materialeve të shtypura ose të prodhuara me dorë. Multimedia përfshin një kombinim të tekstit, audio, ende imazhet, animation, video përmbajtje dhe format interaktive.

Multimedia është regjistruar zakonisht dhe luajti, shfaqet ose arrihen sipas përmbajtjes pajisje të përpunimit të informacionit, të tilla si pajisje kompjuterike dhe elektronike, por mund edhe të jenë pjesë e një shfaqjeje të drejtpërdrejtë. Multimedia (si mbiemër) edhe e përshkruan media elektronike pajisje të përdorura për të ruajtur dhe prezentuar përmbajtje multimediale. Multimedia dallohet nga media e përzier në të arteve të bukura, duke përfshirë audio, për shembull, ka një fushë të gjerë. Termi "media pasur" është sinonim për multimedia interaktive. Hypermedia mund të konsiderohet si një aplikim të veçantë multimediale.

+ Kategorizimin e multimediale

Multimedia mund të ndahen gjerësisht në kategori lineare dhe jo-lineare. Përmbajtje aktive lineare zhvillohet pa ndonjë kontroll lundrimit për shikuesit të tillë si një prezantim kinema. Jo-lineare ofron përmbajtje përdorues interaktive për të kontrolluar përparimin si përdoret me një lojë kompjuteri ose të përdoren në kompjuter vetë-paced bazuar trajnimit. Hypermedia është një shembull i jo-lineare përmbajtje.

Prezantime multimediale mund të jetojnë ose të regjistruar. Një paraqitje e regjistruar mund të lejojë interaktive nëpërmjet një sistemi i navigimit. Një prezantim multimedial mund të jetojnë të lejojë interaktive nëpërmjet një ndërveprim me prezantues ose interpretues.


+ Karakteristikat kryesore të multimediale


Prezantime multimediale mund të shikohet në person në skenë, e projektuar, të transmetuara, apo vend luajtur me një lojtar mediat. Një transmetim mund të jetë një jetojnë ose regjistruar prezantim multimedial. Transmetimi dhe incizime mund të jenë ose analoge ose digjitale e mediave elektronike të teknologjisë. Multimedial Digital online mund të shkarkohen ose Transmetuar. Multimedia streaming mund të jetojë ose në-demand.

Lojërat multimediale dhe simulimet e mund të përdoren në ambient fizik me efekte speciale, me përdorues të shumtë në rrjetin e internetit, ose në vend me një kompjuter offline, sistemin e lojës, apo imitues.

Formate të ndryshme të multimedial teknologjike ose digjitale mund të jetë për qëllim për të rritur përvojën e përdoruesit ', për shembull për ta bërë më të lehtë dhe të shpejtë për të përcjellë informacion. Ose në argëtim apo artit, që të kapërcej përvojë e përditshme.


Një lasershow është një multimedia jetojnë nivelet performance.Enhanced e interaktive janë bërë e mundur duke kombinuar format e shumta të medias përmbajtjes. Multimedial Online është gjithnjë e më shumë duke u bërë objekt të orientuara dhe të dhënat e-drejtuar, duke bërë të mundur aplikimet me fund-risi bashkëpunuese të përdoruesit dhe personalizimit për format e shumta të përmbajtjes me kalimin e kohës. Shembuj të këtyre variojnë nga format e shumta të përmbajtjes në Web faqet si photo galleries me dy pamje (fotografi) dhe titullin (text) user-përditësuar, të simulimeve të cilit bashkë-efficients, ngjarjet, ilustrime, animime ose video të ndryshohet, duke lejuar multimediale "përvojë" të ndryshohet pa reprogramming. Përveç të parë dhe dëgjuar, teknologji mundëson Haptic objekte virtuale të ndjehen. Teknologji dalë përfshijnë iluzionet e shije dhe erë të mund të rrisë përvojën multimedial.+ Terminologji

Historia e mandatit

Termi "multimedia" është shpikur [redakto] nga Bob Goldstein (më vonë 'Bobb Goldsteinn') për të nxitur hapjen korrik 1966 e tij "L'LightWorks në Oursin" tregojnë në Southampton, Long Island. Më 10 gusht, 1966, Riçard Albarino e Varieteteve të huazuara terminologjinë, raportimi: "prodhim i songscribe-Bob komik ( 'Uashington Square') Goldstein, 'Lightworks' është shumë e fundit-music-media-visuals cum për debutimin si diskotekë fare. "[1]. Dy vjet më vonë, në 1968, termi "multimedial" u ri-ndahen për të përshkruar punën e një konsulent politik, Davidi Sawyer, burri i Iris Sawyer-një nga prodhuesit Goldstein së në L'Oursin.

Në vitet dyzet ndërhyrë, fjalën e ka marrë kuptime të ndryshme. Në fund të viteve 1970 termi është përdorur për të përshkruar prezentimet që përbëhet nga shumë-slide projektues tregon një kohë të pista audio. [Redakto] Megjithatë, nga multimediale 1990 "mori kuptimin e tij aktual. Përdorimit të gjuhës e shoqërisë gjermane, Deutsche Gesellschaft fur Sprachgebrauch, vendosi që të njohin rëndësinë fjalën dhe ubiquitousness në vitet 1990 nga dhënien atë titullin e 'Fjala e Vitit "në 1995. Instituti përmblodhi racionalen e tij duke deklaruar "[Multimedia] ka bërë një fjalë qendrore në botë e re e mrekullueshme mediat" [2]

Në përdorim të përbashkët, multimedia termi i referohet një kombinim dorëzuar në mënyrë elektronike të mediave duke përfshirë video, ende images, audio, teksti në mënyrë të tillë që mund të arrihen interaktive. Pjesa më e madhe e përmbajtjes në internet sot bie në kuadër të këtij përkufizimi si kuptohet nga miliona. Disa kompjutera që ishin shitur në vitet 1990 ishin quajtur "multimedia" kompjuterat sepse ata inkorporuar një CD-ROM, e cila lejohet për dorëzimin e disa qindra megabytes video, foto, dhe të dhënat audio.

[redakto] Word dhe kontekstin e shfrytëzimit të
Që nga media është shumës i medium, termi "multimedia" është një pleonazëm në qoftë se "shumë" është përdorur për të përshkruar ndodhitë e shumta të vetëm një formë e mediave të tilla si një koleksion CD audio. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që fjala "multimedia" është përdorur ekskluzivisht për të përshkruar format e shumta të medias dhe përmbajtjes.

Termi "multimedia" është gjithashtu i paqartë. Përmbajtja Static (të tilla si një libër letër) mund të konsiderohet multimediale nëse përmban të dyja fotot dhe tekst ose mund të konsiderohet interaktive nëse shfrytëzuesi ndërvepron duke u kthyer në faqet do. Librat mund gjithashtu të konsiderohen si jo-lineare, nëse faqet janë të qasur jo-sequentially. Termi "video", nëse nuk përdoren ekskluzivisht për të përshkruar fotografisë mocion, është i paqartë në terminologjinë multimediale. Video është përdorur shpesh për të përshkruar format fotografi, format dorëzimit, ose format prezantim në vend të "Videoja", e cila është përdorur për të dalluar fotografisë mocion nga "animacion" e imazheve lëvizje dhënë. Formave të shumëfishta të përmbajtjes së informacionit nuk konsiderohen shpesh forma moderne e prezantimit të tilla si audio ose video. Gjithashtu, forma e vetme e përmbajtjes së informacionit me metoda të vetme të përpunimit të informacionit (p.sh. jo-audio interaktive) janë quajtur shpesh multimedial, ndoshta për të dalluar media statike nga mediat aktive. Në artet figurative, për shembull, ModulArt Leda Luss Luyken të sjell dy elementë të rëndësishëm të përbërjes muzikore dhe të filmit në botën e pikturës: variacion i një temë dhe lëvizje të dhe brenda një foto, duke e bërë një ModulArt multimedia interaktive formë e artit. Kryerja e artit mund të konsiderohen edhe multimedial duke marrë parasysh se interpretuesit dhe props janë format e shumta të të dy përmbajtjes dhe mediave.


+ Perdorimi

Multimedia gjen zbatimin e saj në fusha të ndryshme duke përfshirë, por pa u kufizuar në, reklama, arti, arsimi, argëtim, inxhinieri, mjekësi, matematikë, biznesit, kërkimit shkencor dhe kërkesat e hapësinor të përkohshme, shih Banerji & Ghosh (2010). Disa shembuj janë si më poshtë:

Industrive kreative

Industrive kreative përdorni multimedial për një shumëllojshmëri qëllimesh duke filluar prej arteve të bukura, për argëtim, për të artit komercial, për gazetarinë, të medias dhe të shërbimeve software dhënë për çdo të industrive të listuara më poshtë. Një individ multimedial projektuesi mund të mbulojë të gjithë spektrin e karrierës së tyre. Kërkesë për aftësitë e tyre sillen prej teknike, për të analitike, për të krijuese.

Komercial
Pjesa më e madhe e mediave elektronike të vjetra dhe të reja të përdorura nga artistët multimedial është komercial. Prezantime Exciting janë përdorur për të rrëmbyer dhe për të mbajtur vëmendjen në reklama. Biznesi ndaj biznesit, dhe interoffice komunikimit janë zhvilluar shpesh nga firmat e shërbimeve kreative për prezantime multimediale të avancuar më tej rrëshqitje e thjeshtë tregon për të shitur ide ose gjallërohem-up trajnimit. Komercial multimedial zhvilluesve mund të punësohen për të dizajnuar për shërbimet qeveritare dhe shërbimet jofitimprurëse zbatime i mirë.

Kulturë dhe art gjobë

Përveç kësaj, multimedia është përdorur shumë në industrinë e zbavitjes, posaçërisht për krijimin e efekteve speciale në kinema dhe animacione. Lojërat multimediale janë një kalim kohe popullore dhe janë në dispozicion ose programe kompjuterike si CD-ROM apo online. Edhe disa video lojëra përdorin elemente multimediale. Aplikacionet multimediale që lejojnë përdoruesit të marrin pjesë aktivisht në vend të vetëm ulur si marrës pasivë të informacionit janë të quajtur Interactive Multimedia. Në Arteve janë artistët multimedial, mendjet e të cilëve janë në gjendje të përzierje e teknikave duke përdorur media të ndryshme se në një farë mënyre përfshin ndërveprim me shikues. Një nga më të rëndësishme mund të jetë Peter Greenaway Message Kinema që është me të Operas dhe të gjitha llojet e mediave digjitale. Një qasje përfshin krijimin e multimediale që mund të shfaqet në fushën e arteve të bukura tradicionale, të tilla si një galeri arti. Edhe pse materiali multimedial ekranit mund të jetë e paqëndrueshme, survivability e përmbajtjes është aq i fortë si çdo media tradicionale. Materiale Digital regjistrimit mund të jetë po aq e qëndrueshme dhe pafundësisht reproducible me kopje të përsosur çdo kohë.

Arsimi
Në arsim, multimedia përdoret për të prodhuar kompjuterin kurse trajnimi me bazë (i quajtur gjerësisht CBTs) dhe libra të referencës si enciklopedi dhe almanakë. Një CBT lejon përdoruesit të kalojnë nëpër një seri paraqitjesh, tekst për një temë të veçantë, dhe ilustrime të lidhura në formate të ndryshme të informacionit. Edutainment është një term përdoret për të përshkruar joformal i kombinuar edukimin me argëtim, sidomos multimedia argëtim.

Teoria e mësimit në dekadën e fundit ka zgjeruar në mënyrë dramatike për shkak të futjes së multimedial. Disa linja e hulumtimit kanë evoluar (p.sh. ngarkesën njohës, Multimedia mësimit, dhe lista vazhdon). Mundësitë për mësim dhe udhëzim janë gati të pafundme.

Ideja e mediave konvergjencës është gjithashtu duke u bërë një faktor i madh në arsim, veçanërisht arsimin e lartë. Përcaktuar si teknologjive të veçanta të tilla si zë (dhe karakteristika të telefonisë), të dhënat (dhe aplikimet e produktivitetit) dhe video që tani burime të ndajnë dhe ndërveprojnë me njëri-tjetrin, duke krijuar synergistically efficiencies reja, mediat konvergjenca është duke ndryshuar me shpejtësi programit mësimor në universitete në të gjithë botën. Gjithashtu, ajo po ndryshon availibility, ose mungesa e saj, të vendeve të punës që kërkon këtë aftësi tru teknologjike.

Kompanitë Newpaper të gjithë janë gjithashtu duke u përpjekur për të përqafuar fenomen i ri, duke zbatuar atë të praktikave në punën e tyre. Ndërsa disa kanë qenë të ngadalshme për të ardhur rreth, gazetat e tjera të mëdha si New York Times, USA Today dhe Washington Post janë të vendosur precedent për pozicionimin e industrisë gazetë në një botë të globalizuar.

Inxhinieri

Inxhinierë Software mund të përdorni multimedial në simulimet kompjuterike për asgjë nga argëtim në trajnime të tilla si trajnimi ushtarak apo industrial. Multimedia për interfaces software janë bërë shpesh si një bashkëpunim mes profesionistësh krijuese dhe inxhinierë software.

Industria

Në sektorin industrial, multimedia është përdorur si një mënyrë për të ndihmuar informacion të pranishëm për ta aksionarët, eprorëve dhe coworkers. Multimedia është gjithashtu e dobishme për ofrimin e trajnimit të punonjësve, reklamat dhe shitjen e produkteve në të gjithë botën përmes internetit praktikisht të pakufizuar bazuar në teknologji

Matematike dhe shkencore kërkimore
Në hulumtimet matematikore dhe shkencore, multimedia është përdorur kryesisht për modelim dhe simulim. Për shembull, një shkencëtar mund të shikojnë një model molekular të një substance të veçantë dhe të manipuluar atë për të arritur në një substancë të re. Përfaqësuesi i hulumtimit mund të gjenden në revista të tilla si Journal of multimediale.

Mjekësia

Në Medicine, mjekët mund të trajnohen duke shikuar në një kirurgji virtuale ose ato mund të simulojnë se si trupi i njeriut është i prekur nga sëmundjet e përhapura nga viruset dhe bakteret dhe pastaj të zhvilluar teknika për të parandaluar atë.

Dokumenti Imazhe
Document Imaging është një teknikë që merr një kopje e vështirë të imazhit / dokument dhe konverton atë në një format dixhital

Ndryshme

Në Evropë, organizatë referimi për industrinë Multimedia është Konventa Evropiane Multimedia Associations (EMMAC).

Informacion Strukturimi në një formë multimediale
Multimedia përfaqëson konvergjencë e tekstit, fotografive, video dhe zë në një formë të vetme. Fuqia e multimediale dhe internet qëndron në mënyrën në të cilën informacioni është i lidhur.

Multimediale dhe internetit kërkojnë një qasje krejtësisht të re të të shkruarit. Stilin e shkrimit që është e përshtatshme për 'on-line botë' është optimizuar shumë dhe dizajnuar që të jenë në gjendje të skanuar shpejt nga lexuesit.

Një faqe e mirë duhet të jetë bërë me një qëllim të veçantë në mendje dhe një site me interaktive të mirë dhe teknologji të reja mund të jenë të dobishme për tërheqjen e vizitorëve. Web duhet të jenë tërheqëse dhe të reja në hartimin e saj, të funksionojë në drejtim të qëllimit të saj, të lehtë për të lundruar, përditësuar shpesh dhe shpejt për ta shkarkuar.

Kur përdoruesit të parë një faqe, ata mund të shohin vetëm një faqe në një kohë. Si rezultat, multimedia përdoruesit duhet të krijojë një "model mendor i strukturës së informacionit.

Patrick Lynch, autor i Universitetit Yale Logo Manuali Web, shtetet që përdoruesit kanë nevojë për siguri dhe strukturë, me vazhdimësi të qartë funksionale dhe grafike midis komponentëve të ndryshëm dhe paragrafi i prodhimit multimedial. Në këtë mënyrë, faqja kryesore e çdo prodhim multimedial duhet gjithmonë të jetë një pikë referimi, në gjendje të arrihen nga kudo brenda një copë multimedia.

 
 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc