Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 


Teknologji » » Marihuana paralizon sistemin imun
11:24 AM
Marihuana paralizon sistemin imun
 

Kemikalet THC që gjenden në marihuanë shkaktojnë paralizimin e sistemit imun, si dhe ndikojnë në rritje të shpejtë të tumoreve.
Hulumtimet e përfunduara në universitetin e Kalifornisë jugore tregojnë që kanabisi dobëson sistemin imun dhe na bën që t’u ekspozohemi edhe më shumë sëmundjeve të tjera, që nga infektimi i mushkërive e deri tek kanceri i gjirit, kanceri i mushkërive ...
Deri më tash ishin kryer hulumtime vetëm rreth marihuanës dhe shfaqjes së sëmundjeve psikike si skizofrenia dhe depresioni, por tash është zbuluar që kemikalet THC dobësojnë sistemin mbrojtës të mekanizmit.
Kanabisi nxit reagimin e numrit të madh të qelizave imune MDCSC, të cilat në kushte normale parandalojnë luftën e sistemit imun kundër sëmundjeve të ndryshme, pasi ajo ndalon së qeni e rrezikshme për organizëm.
Ata persona të cilët rregullisht duke filluar nga mosha 18 vjeçare thithin marihuanën për 1,6 herë më shumë janë të rrezikuar problemeve serioze psikiatrike gjatë viteve të 20-ta, përfshirë këtu edhe skizofreninë. Ata të cilët që në moshën e tyre 15 vjeçe fillojnë ta thithin marihuanën, janë të rrezikuar për 4,5 herë se që në moshën e tyre 26 vjeçe do të kenë probleme psikiatrike. /BBC/
Shikuar: 227 herë | Shtuar nga: KosovaPc | Vota: 0.0/0
 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc