Mish qengji me karçof dhe bizele - Forumi Kosova Pc
Kliko për të hyrë
Kliko për tu regjistruar nëse nuk e keni bërë deri tani!

www.KosovaPc.Tk · [ Postimet e Reja · Antarët · Rregullat dhe Ndihma! · Kërko · RSS ]
 
Prezantimi
Tema Shoqërore
Romanca
Lajme
Receta Gatimi
Psikologjia
Shëndeti
Informatika
Sport
Argëtim & Zbavitje
...Ndihma!
Page 1 of 11
Forumi Kosova Pc » Argëtim » Receta Gatimi » Mish qengji me karçof dhe bizele
Mish qengji me karçof dhe bizele
GentiDate: E Shtunë, 11.Dhjetor.2010, 4:14 PM | Message # 1
Rreshter
Group: Moderators
Messages: 46
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline

Qengji i gatuar me karçof dhe bizele, perben nje pjate te dyte tipike Kalabreze e cila gatuhet vecanerisht me rastin e Pashkeve.

Perberesit per 6 persona

1kg mish qengji
400gr zemer karçofi
450gr bizele te fresketa (ose te ngrira)
60gr galete
2 qepe mesatare
1 thelb hudher
2 feta buke
2 luge djath Parmixhano te grire
1 luge djath Pekorino te grire
2 luge majdanoz te grire
2 kuba koncentrate vici
8 luge vaj ulliri
1 gote vere te kuqe
kripe
piper

Ne fillim pregatisim lengun e mishit te vicit duke shkrire 2 kubat e koncentrates ne 1 liter uje te valuar. Nderkohe presim ne thela mesatare mishin e qengjit (duke i hequr te gjithe dhjamin qe mundemi), e lajme dhe e thajme me letra kuzhine. Grijme holle me ndihmen e nje mikseri nje qepe te cilen e veme per t’u skuqur ne nje tigan me 4 luge vaj ulliri, shtojme me pas bizelet dhe zemrat e karçofeve te ndare ne 4 pjese dhe i leme te gatuhen te gjitha bashke per disa minuta ne zjarr te moderuar. E rregullojme me kripe dhe piper dhe i shtojme here pas here pak leng mishi (nje garuzhde) derisa gatimi te kete perfunduar (mund te nevojiten rreth 10-15 minuta).

Attachments: 8071504.jpg(60Kb)
 
Forumi Kosova Pc » Argëtim » Receta Gatimi » Mish qengji me karçof dhe bizele
Page 1 of 11
Search: