Kliko për të hyrë
Kliko për tu regjistruar nëse nuk e keni bërë deri tani!

www.KosovaPc.Tk · [ Postimet e Reja · Antarët · Rregullat dhe Ndihma! · Kërko · RSS ]
 
Prezantimi
Tema Shoqërore
Romanca
Lajme
Receta Gatimi
Psikologjia
Shëndeti
Informatika
Sport
Argëtim & Zbavitje
...Ndihma!
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumi Kosova Pc » Argëtim » Receta Gatimi » Torta e gjyshes
Torta e gjyshes
GentiDate: E Shtunë, 11.December.2010, 3:56 PM | Message # 1
Rreshter
Group: Moderators
Messages: 46
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline

Torta e gjyshes eshte nje embelsire tipike italiane me origjine nga Liguria, por e perhapur edhe ne Toskane. Perbehet nga brume i shkrifet mbuluar me stika pishe dhe sheqer pluhur e cila fsheh nje mbushje shume te shijshme kremi pasticerie.

Perberesit per torte me diameter 24-26cm

Per brumin e shkrifet

400gr miell
200gr gjalp
150gr sheqer pluhur
3 te verdha vezesh
1 bustine vanilje
pak kripe
Per kremin e pasticerise

700ml qumesht
85gr miell
5 te verdha vezesh
150gr sheqer
pak lekure limoni
1 bustine vanilje
Per zbukurim

100gr stika pishe
sheqer pluhur
Pregatisim brumin e shkrifet sipas recetes qe do ta gjeni ketu, por duke respektuar dozen e perberesve qe kerkohen per kete torte. Kur brumi te jete gati, e mbeshtjellim me nje leter transparente dhe e vendosim ne frigorifer per te pakten gjysme ore.

Nderkohe pregatisim kremin e pasticerise sipas recetes qe do ta gjeni duke klikuar ketu, por gjithmone duke respektuar dozat me siper. Kur kremi te jete gati, e leme te ftohet per disa minuta dhe nxjerrim nga frigoriferi brumin e shkrifet.

Attachments: 1919294.jpg (80.8 Kb)
 
Forumi Kosova Pc » Argëtim » Receta Gatimi » Torta e gjyshes
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: