Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 


Teknologji » » Konsumimi i sojës zvogëlon rrezikun nga kanceri në gji
3:41 PM
Konsumimi i sojës zvogëlon rrezikun nga kanceri në gji
 

Femrat të cilat e konsumojnë sojën më pak janë të rrezikuara të preken nga kanceri i gjirit, ka treguar një hulumtim i ekspertëve amerikanë nga universiteti i Bufalos.
Shkas i kësaj është niveli i lartë i fitoestregjenit në sojë.
Në studim ishte hulumtuar ushqimi i 683 femrave të prekura me kancerin e gjirit dhe 611 femrave të tjera të shëndosha.
Në përgjithësi, femrat që kishin konsumuar sojën mesatarisht për 60% ishin më pak të rrezikuara se do të preken nga kanceri i gjirit.
Hulumtuesit thonë se këto rezultate janë të bazuara në femrat të cilat ende nuk e kishin kaluar menopauzën. Edhe disa studime të mëhershme tregojnë se ato femra që ishin të prekura nga kanceri i gjirit, por që kishin konsumuar sojën, kishin jetuar më gjatë.
Shikuar: 306 herë | Shtuar nga: KosovaPc | Vota: 0.0/0
 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc