Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 


Teknologji » » Qasje e re në luftën kundër plakjes
3:18 PM
Qasje e re në luftën kundër plakjes
 

Shkencëtarët nga Harvardi në eksperimentet e tyre të kryera në minj kanë demonstruar mundësinë e rigjenerimit të indeve dhe parandalimin e procesit të plakjes.
Ishte treguar që rolin kyç e luajnë telomerat që janë një masë mbrojtëse të vendosur në skaj të kromozomeve.
Po ashtu ishin kryer edhe disa teste shtesë, ndërsa tek këto kafshë kishte ardhur deri tek ndjenja e të nuhaturit, pastaj ishin të pëlleshëm, volumi i trurit ishte shumë i zvogëluar.
Më pas të gjitha indet ishin zëvendësuar me indet e procesit të ‘ripërtëritjes’.
Ndikime dhe përparime në indet e ripërtëritjes ishin vërejtur menjëherë pas disa muajve.
Sipas shkencëtarëve, nuk do të kalojë edhe shumë kohë kur ata me lejen përkatëse një eksperiment të tillë do ta kryejnë edhe te njerëzit, eksperiment që sipas tyre do të jetë mjaft i rëndësishëm për qenien njerëzore në përgjithësi.
Shikuar: 283 herë | Shtuar nga: KosovaPc | Vota: 0.0/0
 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc