Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 


Teknologji » » Terapia gjenetike për vështirësitë me kujtesë
3:18 PM
Terapia gjenetike për vështirësitë me kujtesë
 

Shkencëtarët amerikanë në mënyrë të suksesshme kanë testuar terapinë gjenetike të përcaktuar për zbutjen e vështirësive që hasen me kujtesën tek personat të cilët janë të prekur nga sëmundja e Alzhaimerit.
Hulumtuesit nga Instituti për Sëmundje Neurologjike ‘Gladstone’ në San Francisko testimet dhe eksperimentet e tyre i kishin kryer në disa kafshë dhe ishin botuar në revistën shkencore ‘Nature’.
Ishte treguar se në këtë mënyrë është mundur të shtohet prania e neurotransmetuesve me emrin EphB2 që merr pjesë në bartjen e sinjaleve mes qelizave të trurit.
Ky proces tek personat e prekur me sëmundjen e Alzhaimerit ishte dëmtuar me ndikimin e shtresave të beta proteinave amiloide dhe në këtë mënyrë ishte vështirësuar komunikimi në mes të neuroneve.
Hulumtuesit besojnë se teknika e re mund të reduktojë dhe të parandalojë disa nga pasojat më të vështira të kësaj forme të demencës.
Shikuar: 474 herë | Shtuar nga: KosovaPc | Vota: 0.0/0
 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc