Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 


Lajme » Shëndeti
Sipas një studimi të ri të publikuar në revistën "Journal of Neuroscience”, praktikimi i meditimit mund të lehtësojë dhimbjet madje edhe më mirë se sa marrja e morfinës.

Shkencëtarët amerikanë nga Qendra mjekësore "Wake Forest” kanë angazhuar studentë, të cilëve në pjesë e pasme të këmbëve iu janë vënë pllaka të nxehta me shkallë të dhimbjes prej 120 gradësh.

Intensiteti i dhimbjes te pjesëmarrësit në studim është përcjellë me anë të skanimit të trurit. Rezultatet kanë treguar se meditimi kishte ulur deri në 40 për qind ndjeshmërinë e dhimbjes, në raport me 25 për qind të eliminimit të ndjeshmërisë së dhimbjes që arrihet me anë të morfinës.

Shkencëtarët pohojnë se meditimi kishte zvogëluar aktivitetin e regjionit të trurit përgjegjës për procedimin e dhimbje ... Lexo të Plotë »
Shpërndaje | Kategoria: Shëndeti | 1026 Shikime | Postuar nga: KosovaPc në orën: 11:14 AM

 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc