Kjo Faqe është Offline qe një kohë të gjatë.
Faqja është ndërtuar nga A. Qorri boni-619@hotmail.com

      
 


Teknologji & Shkencë » Entries archive
442 Shikime | Nga: KosovaPc me datë: 25.November.2010

Të sëmurit nga veshka në dializë, të cilët tri herë në javë konsumojnë nga gjysmë gote me lëng nga shega, më pak i janë të ekspozuar rrezikut të prekjes nga infeksionet, që janë shkaktari kryesor i vdekjes në mesin e këtyre pacientëve, sugjerojnë ekspertët izraelitë nga spitali i Galilesë perëndimore në Nahari.


Hulumtimi ishte kryer tek 110 pacientë, prej të cilëve gjysma e tyre për një vit rresht tri herë në javë e kishin konsumuar këtë lëng, përderisa gjysma tjetër kishte konsumuar një lëng tjetër.

Tek ata pacientë që kishin konsumuar lëngun e shegës, në gjak ishte vërejtur një përqendrim më i vogël i molekulave inflamatore dhe më rrallë kishin nevojë për hospitalizim. Dializa përndryshe shkakton rritjen e përqendrimit të radikalëve të lirë në gjak, prandaj pacientët më shumë u janë të ekspozuar infeksioneve. Dr. Batia Kristal, udhëheqëse e ekipit izraelit, ka përmendur ... Lexo të plotë »
Shpërndaje

355 Shikime | Nga: KosovaPc me datë: 25.November.2010

Studimet më të reja kanë vërtetuar se vaji i peshkut në shumë mënyra është i dobishëm, mund të parandalojë rrezikun nga kanceri i gjirit, mbron nga sulmi në tru, ndihmon në parandalimin e sëmundjeve mendore dhe shfaqjes së sëmundjes së Alzhaimerit.Mirëpo, për ata të cilët tashmë janë të prekur nga sëmundja e Alzhaimerit, studimi i ri ka vërtetuar se vaji i peshkut nuk do ta ngadalësojë zhvillimin e sëmundjes.

Hulumtuesit po tentojnë të gjejnë mënyrën ta parandalojnë apo ngadalësojnë mënyrën e zhvillimit të sëmundjes së Alzhaimerit, më së shpeshti llojin e demencës.

Organizata botërore e luftës kundër sëmundjes së Alzhaimerit ka deklaruar se për momentin më shumë se 35 milionë njerëz jetojnë me këtë sëmundje dhe me demencë, si dhe që 60% e këtyre rasteve vijnë nga vendet e zhvilluar ... Lexo të plotë »

Shpërndaje

328 Shikime | Nga: KosovaPc me datë: 25.November.2010
Zemra është organi që bën pastrimin e gjakut. Dhe në rastin e sëmundjeve të zemrës kemi prishje te funksionit te saj si pompë. Kjo do të vështirësojë punën e organizmit si dhe nuk do të lejojë furnizimin e tij me oksigjen dhe lëndë ushqimore. Në këto sëmundje futen grupime të ndryshme...

Zemra si organ muskulor luan rolin e pompës e cila e shtyn gjakun në qarkullim. Zemra, arteriet, venat dhe kapilarët formojnë sistem të mbyllur të gjakut. Zemra është organ i zgavruar muskulor i përbërë prej dy zgavrave më të vogla, veshëza, dhe në dy zgavra më të mëdha, barkushe, të cilët tkurren dhe shtrihen duke e detyruar gjakun të qarkullojë. Arteriet janë enë elastike të gjakut, të cilat gjakun e largojnë nga zemra. Venat janë enë të buta elastike të cilat e sjellin gjakun në zemër. Puna e muskujve dhe organeve të tjera e shtyn gjakun nëpër to. Kapilarët e gjakut janë enët më të holla të gjakut përmes të cilave bëhet këmbimi i materieve ushqyese në gjak.

... Lexo të plotë »

Shpërndaje

385 Shikime | Nga: KosovaPc me datë: 25.November.2010
Të fikëtit ndodh si pasojë e mosushqyerjes së mjaftueshme të trurit me gjak ose përbërësit ushqimorë kryesorë për një çast. Zemra dhe sistemi nervor janë më të prekurat prej ndryshimit.

Te fikët është ajo gjendje e organizmit ku personi për arsye të ndryshme, në mënyrë të papritur, humbet përkohësisht vetëdijen dhe forcën muskulore duke u rrëzuar ku ndodhet. Kjo përbën një urgjencë të shpeshtë mjekësore, që kërkon ndërhyrje të shpejtë për të shmangur pasojat e mundshme.

Nëse të fikët ndodh duke drejtuar një mjet lëvizës, kur je në një vend (në lartësi, pranë zjarrit, lumit, rrugës) ose në procese pune me rrezikshmëri për jetën tënde dhe të të tjerëve, pasojat mund të jenë të tmerrshme. Të fikëtit ndodh si pasojë e mosushqyerjes së mjaftueshme të trurit me gjak ose përbërësit ushqimorë kryesorë për një çast. Zemra dhe sistemi nervor janë më të prekurat prej ndryshimit.

Dridhjet ose tkurrje-lëshimet si purtekë (konvulsionet) mund të shfaqen s ... Lexo të plotë »

Shpërndaje

650 Shikime | Nga: KosovaPc me datë: 25.November.2010
Masat që merren për parandalimin e sëmundjes dhe regjimi ushqimor që ndiqet.

dr. Zymer Valbona, infektolog

Koliti është sëmundje nga e cila vuajnë një e treta e shqiptarëve, megjithëse shumë pak dinë ta vetëkurojnë këtë sëmundje. Shumë prej të sëmurëve që vuajnë nga koliti, i nënshtrohen një terapie për një kohë të gjatë me ilaçe dhe dietë të rreptë, por pa pasur ndonjë përmirësim të dukshëm

Kjo sëmundje tepër serioze dhe mjaft shqetësuese, dhe që prek shumë njerëz quhet ndryshe sëmundje e zorrës së trashë. Kjo sëmundje ka të bëjë me inflamacionin e mukozës në zorrën e trashë.


Simptomat
Koliti karakterizohet nga dhimbje të lehta që më pas bëhen të forta duke përfshirë gjithë zorrën e trashë. Mund të shoqërohet me heqje barku ose me vështirësi në të dalët jashtë. I sëmuri mund të ketë dhemb ... Lexo të plotë »

Shpërndaje

309 Shikime | Nga: KosovaPc me datë: 25.November.2010
Harresa apo humbja e ruajtjes është pjesa e të mësuarit fillestar që nuk mund të riprodhohet e përdoret. Sipas ekspertëve dhe studiuesve kujtimet tona përbëhen nga tre lloje të dallueshme: informacioni personal, i përgjithshëm dhe shprehitë.

Kur psikologët studiojnë kujtesën ata janë të interesuar për nivelin e ruajtjes së informacionit, që është thjesht sasia e informacionit që depozitohet me përpikëri pasi është kryer procesi i të mësuarit. Ruajtja matet duke i kërkuar individit të përdorë informacionin e mësuar më përpara. Harresa apo humbja e ruajtjes është pjesa e të mësuarit fillestar që nuk mund të riprodhohet e përdoret.


Sipas ekspertëve dhe studiuesve kujtimet tona përbëhen nga tre lloje të dallueshme: informacioni personal, i përgjithshëm dhe shprehitë. Informacioni i përgjithshëm përfshin njohuri të përgjithshme që i kemi fituar jashtë ... Lexo të plotë »

Shpërndaje

386 Shikime | Nga: KosovaPc me datë: 25.November.2010


Kalciumi njihet si ndërtuesi më i mirë i kockave ashtu sikurse njihet për efikasitetin që ka në energjinë trupore dhe atë mendore.

Studimet kanë treguar se ato që kanë marrë vlerat e mjaftueshme të kalciumit janë më pak të rrezikuara nga kanceri në gjoks apo tensioni i lartë i gjakut.

Si mund ta marrim: Filloje ditën me qumësht dhe cereal, dhe do të keni 51 për qind më shumë probabilitet të pasuroheni me kalcium sesa ata që lënë mëngjese pa ngrënë duke preferuar ushqime të tjera.
Zgjidhni cereale të pasura me kalcium si dhe të mirë fortifikuar për të filluar mëngjesin tuaj të ri!
Shpërndaje

« 1 2 ... 5 6 7
 Lajme  Argëtim  Kosova Pc  Boni Production  Sherbime
 Aktuale  Video Klipe  Impresum  Web Design  Web Messenger
 Horoskopi  Tv Live  Kontaktoni  Multimedia  Photoshop Online
 Moti  Filma Online  Regjistrohu  Pc Serives & Reklama  ...më shum shërbime
E themeluar në vitin 2010, KosovaPc është burimi kryesor për lajme në mediat sociale dhe digjitale, të teknologjisë dhe web-kulturës.
Për Funksionim të shpejtë ju Rekomandojm | Të gjitha të drejtat e rezervuara ©2010-2011 Shkencë dhe Teknologji KosovaPc.Tk Logo KosovaPc, Inc